tira_formacioUna sessió teatre participatiu, sobre assetjament escolar.

 

Dijous 26 de Novembre de 19:00h a 20:30h – Institut La Llauna

 

Organitza: Departament d’Educació de l’Ajuntament de Badalona

Formadors: Pa’tothom (Jordi Forcadas, Judit Saula, Lluís Cases i Eduard Benito)

Contingut de la sessió

Es realitzarà una obra de teatre que pretén dotar d’eines a través de la reflexió: Quin paper prenem com a pares i professors quan descobrim que nostre fill és assetjador o agressor o quan és el nostre fill qui ho pateix i fins i tot quan sabem que, malgrat no estar ficat, és espectador d’una situació de violència continua i no pot o vol fer-hi res. Ens endinsem en un anàlisi dels personatges per intentar entendre des d’on prenen aquest paper per veure com intervenir-hi.

L’obra presenta diversos moments de la vida d’aquestes famílies, fet que permet al f’orum posterior valorar importància d’intervenir en el moment adient per treballar sobre el problema abans no es presenti més greu.

Sinopsi:

Dues famílies troben que els seus fills han estat expulsats de l’escola per una baralla, però no saben be el que ha passat. Intenten esbrinar-ho però hi ha silenci entorn el problema.

Sota frases com “Els nens són molt cruels” o “Són coses de nens”, moltes vegades els adults no són conscients que hi ha molt de patiment en els infants implicats en aquesta dinàmica de violència, tant per part dels agressors com dels agredits. Podem afavorir la convivència tot parlant amb ells de les relacions amb els seus companys.