Ventós Mir en Lluita

Natàlia Carrasco Rodríguez @ncrbad   | Vocal AMPA Escola Ventós Mir @VentosMir 


Per què la gran majoria de les famílies de Badalona no trien l’escola Ventós Mir com a primera opció a la preinscripció escolar?. Malauradament sobren els motius.

Ventós Mir és una escola gairebé centenària, de fet és la primera escola pública de Badalona. Fins aquí bé. Quin és el problema? O millor dit els problemes? Doncs d’una banda és una escola dividida en dos edificis en dues ubicacions diferents. A l’edifici principal tenim des de 2n de primària fins a 6è, uns cursos amb una línea i d’altres amb dues. I després tenim els mòduls o barracons, on hi ha els alumnes de 1r de Primària i tota la Educació Infantil, on també trobem cursos d’una línia i de dues. Quina barreja oi?. Aquesta barreja vé donada perquè som una escola de segona que en funció de la manca de places públiques a la nostra ciutat ens imposen bolets, és a dir, alumnes que no han entrat a l’escola escollida en primera opció, els envien a la nostra sense cap més mirament. No tenen espai, que el facin, com? sacrificant aules de psicomotricitat per exemple en el cas del mòduls o que gimnàs i menjador comparteixin espai en el cas de l’edifici principal.

A tot això hem d’afegir la manca de manteniment. A l’edifici principal s’han de fer lavabos nous i posar finestres i persianes noves i cautxú en el pati, aquesta tasca correspon a l’Ajuntament. En el cas dels mòduls l’aparició de legionel-la és imminent a causa de la humitat en els lavabos. La Generalitat és responsable del manteniment en els mòduls i alguna cosa ha fet però no és suficient. Hem de saber que els barracons són un invent de la Generalitat mentre no es fan edificacions noves, per tant és una mesura provisional que després de 13 anys en el nostre cas ja no funciona i els mòduls fallen.També la Generalitat és la responsable de posar en el nostre pati un mòdul nou, diu que no és viable i l’Ajuntament va assumir aquesta tasca però a dia d’avui no hi ha notícies de mòdul nou.

Tots els problemes exposats quedarien resolts amb la construcció d’una escola nova. El 27 de novembre de l’any passat tots els partits polítics de l’ajuntament de Badalona van aprovar per unanimitat la cessió del solar de l’Estrella a la Generalitat, un tràmit encallat durant 13 cursos escolars, els mateixos que la nostra escola porta en barracons. Ara hem d’esperar que la Generalitat inclogui en els pressupostos de 2019 la construcció del nou Ventós Mir i les altres construccions pendents a Badalona com són l’institut la Riera i les escoles Montigalà, Badalona Port i Ventura Gassol.

Ara ja es pot entendre per què Ventós Mir no és la primera opció a la gran majoria de les preinscripcions. Fem una crida a tots els partits polítics de la nostra ciutat perquè junts sàpiguen fer veure a la Generalitat la urgent necessitat de construccions noves a Badalona. Hem estrenat nou any, això vol dir que aviat es faran les preinscripcions de nous alumnes. Fem que la història “negra” de Ventós Mir canvïi, que sigui primera opció de les famílies, no volem bolets, fem una escola nova, fem escoles noves per als alumnes ja matriculats i per als nous que han de venir que no són pocs. Badalona no para de crèixer i els serveis públics són els mateixos de sempre, estàn deteriorats, vells, s’han tornat perillosos. I mentre no arriben les noves construccions mantenim si us plau les velles perquè siguin dignes, gràcies.