Des de l’inici del curs 2015-16 un dels nostres objectius ha estat la sensibilització l’alumnat i les famílies sobre la crisi de refugiats. Hem participat en l’organització d’actes de suport a l’acollida, vam tenir l’honor de comptar en la passada Diada de l’Educació Pública com a entitat convidada a Proactiva Open Arms i durant la part final de curs vam organitzar la campanya #CapInfantSenseEducació.

Hi ha una gran quantitat d’excel·lents propostes pedagògiques orientades a treballar els Drets dels Infants i la situació dels Refugiats. Molt diversa i per a tots els nivells educatius que la Xarxa Educativa en Suport a les Persones Refugiades «Obrim fronteres» ha recollit de manera magnifica a la seva web.

En coordinació amb STOP Mare Mortum Badalona i d’altres persones que vulgueu donar un cop de mà, ens disposem a posar a l’abast del professorat de la nostra ciutat. En aquesta pàgina intentarem fer un recull de recursos pedagògics i també propostes locals de manera que durant el principi del 2n Trimestre aquest material serveixi d’eina útil per encabir la problemàtica dels Refugiats a la programació dels centres.

L’adhesió a Casa Nostra Casa Vostra i a la Xarxa Educativa en Suport a les Persones Refugiades «Obrim Fronteres», no és només una manera de visualitzar el nostre compromís, és també una oportunitat per continuar treballant en aquesta línia.

Us animem a signar el manifest de Casa Nostra Casa Vostra i adherir-vos a Obrim Fronteres si encara no ho heu fet:


PROPOSTES DIDÀCTIQUES

DENIP 2017 | BADALONA


Coincidint amb la celebració del Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP), volem facilitar materials didàctics als cicles d’infantil, primària i secundària per a treballar a l’aula, i alhora poder sensibilitzar la comunitat educativa sobre la problemàtica de les persones refugiades i desplaçades des d’una perspectiva de construcció de la pau i de la transformació social.

PROPOSTA DIDÀCTICA PEL DENIP-2017 | BADALONA


RECURSOS EDUCATIUS


Accès directe als continguts de la web de la Xarxa Educativa en Suport a les Persones Refugiades

 


ACTIVITATS BADALONA


del 13.01.2017 al 23.01.2017 | Edifici «El Viver» | Badalona

EXPOSICIÓ ‘REFUGIATS, PER QUÈ?’

L’exposició Refugiats, per què? vol ampliar la mirada més enllà de la reacció solidària davant la crisi de refugiats dels darrers anys i contribuir a promoure canvis globals i estructurals que facin possible posar fi a les causes que cada dia obliguen milers persones a fugir de casa seva. Perquè ningú no vol ser refugiat. Stop Mare Mortum Badalona seguint el seu programa de difusió i conscienciació ciutadana envers la situació plantejada pels refugiats, en col·laboració amb la fundació Fundipau presenta aquesta exposició itinerant assumint objectius comuns de les dues entitats: Reivindicar el dret d’asil, fomentar l’acollida i generar actituds solidàries cap als refugiats que s’escapen de la violència, és imprescindible.

http://fundipau.org/refugiats/


27.01.2017 | 19h | Can Pepus | C/Francesc Macià, 104

PRESENTACIÓ BARCELONÈS NORD DE LA CAMPANYA CASA NOSTRA, CASA VOSTRA

El proper 27 de gener a les 19:0h, presentació al Barcelonès Nord de la campanya Casa nostra, casa vostra. Comptarà amb Jaume Ventura de Justícia i Pau, Ferran Moreno de Stop Mare Mortum i Alba Garcia, coordinadora al Barcelonès Nord de CNCV.

http://casanostracasavostra.cat/es/node/262


30.01.2017 | 10h – 12h | Centre Cívic La Salut | av. Marquès Sant Mori s/n

ACTE PRESENTACIÓ DELS CONTES PER LA PAU

Aquest recull de contes és el resultat d’una activitat de treball cooperatiu realitzada entre alumnes de 5è curs d’educació primària de diferents escoles de Badalona, en motiu de la preparació de l’acte del DENIP.

Els contes tenen com a eix vertebrador el treball per a la pau a través dels valors de l’amistat, la responsabilitat, la solidaritat, el respecte al medi ambient, la cooperació… en l’entorn més proper o més llunyà dels alumnes.

Per elaborar i compartir els contes s’ha utilitzat un espai web, Wiki dels Contes per la Pau. Aquest curs hi han participat les escoles:

Escola Ítaca, Escola Joan Llongueras, Escola Lola Anglada, Escola Lopez Torrejón, Escola Miguel Hernández, Escola Pau Picasso i Escola Ventós Mir.

http://badalona.cat/portalWeb/getfile?dID=93578&rendition=web


31.01.2017 | 18h | Biblioteca Can Casacuberta | C/Mossèn Anton Romeu, 40-48

TORNAREM, UN CONTE QUE OBRE FRONTERES

Espectacle familiar interpretat per l’animador Carles Cuberes que <<conta i canta>> pel dret de viure en pau. Tornarem recorda que la pau no s’aconsegueix amb bombardejos ni aixecant fronteres i ens convida a mobilitzar-nos per aturar la guerra i a sumar-nos a la campanya #CasaNostraCasaVostra.

Relat finalista del 7è Concurs de podcast – Contes del Món, organitzat per COMSOC – Comunicació social.

Places limitades. Per a infants de 4 anys.

Els infants han d’anar acompanyats d’un adult.

http://badabiblios.cat/tornarem-un-conte-que-obre-fronteres/