Avui presentem al Consell Escolar Municipal de Badalona, en nom de Badalona es Mou la següent proposta en desfensa de l’Escola Catalana i els seus professionals.

 

Proposta de declaració sobre l’escola catalana i els seus professionals

El passat 10 d’octubre la Junta central de directors de centres públics de Catalunya publicava un comunicat per a mostrar la seva indignació pels fets del dia 1 d’octubre, així com per les declaracions d’Alfonso Guerra i de José Bono acusant el sistema educatiu de Catalunya d’adoctrinament dels nens contra Espanya, fins i tot en l’odi a Espanya.

Posteriorment, el dia 14 d’octubre, Xavier García Albiol (Diputat al Parlament de Catalunya i regidor de l’Ajuntament de Badalona) va fer les següents declaracions acusant l’escola pública catalana d’adoctrinar els nens i nenes en l’odi:

«No pot ser que a la majoria de l’escola pública de Catalunya i especialment en determinats territoris de la Catalunya interior en comptes d’ensenyar als nens se’ls eduqui per odiar Espanya.»

Finalment, el Consell Escolar de Catalunya va aprovar el passat dia 17 un comunicat en defensa del model educatiu de l’Escola Catalana i de rebuig a aquestes declaracions, que només poden ser fetes des de la ignorància o la mala fe.

Avui, demanem al Consell Escolar Municipal (CEM) que subscrigui íntegrament els comunicats de la Junta central de directors de centres públics de Catalunya i del Consell Escolar de Catalunya.

Així mateix, degut a que Garcia Albiol encara manté el càrrec de regidor, les seves declaracions ens impliquen directament, ens avergonyeixen especialment i afecten greument la bona imatge de la nostra ciutat.

Per tant, sol·licitem també que el CEM exigeixi una rectificació pública, que esvaeixi qualsevol tipus de dubte sobre la qualitat del model educatiu català, els seus professionals i la comunitat educativa en general.

 

ANNEX:

Podeu llegir els Comunicats de la Junta central de directors de centres públics de Catalunya (10/10/2017) i del Consell escolar de Catalunya (17/10/2017) en el següent enllaç:

http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/303569/ca/comunicat-junta-central-directors-centres-publics-catalunya.do

http://consellescolarcat.gencat.cat/ca/detall/noticia/comunicat_17oct

 

Badalona, 19 d’octubre de 2017

Un comentario en “Defensa de l’Escola Catalana i els seus professionals

Los comentarios están cerrados.