Formulari d’inscripció

Construïm Futur 

Reflexionem sobre l’escolarització a Badalona | Diànostic i Propostes

 ðŸ“…19 de gener | 10h a 14h
📌 Escola Llibertat , av. Puigfred, 13
| Servei de canguratge gratuït |

[cartell.jpg]

PROGRAMA

Anàlisi de les dades d’escolarització a Badalona

Per què l’escola no aconsegueix revertir les desigualtats? a càrrec de Sheila González,  Doctora en Polítiques Públiques i Transformació Social per la UAB. i investigadora al Departament de Sociologia de la UAB.

Respostes a la manca de planificació a càrrec de Carles Medrano membre de la Coordinadora d’AMPA de Gràcias i impulsor de la Taula de mapa escolar de l’Eixample.

Projecció 9Veus – Sentim la Pública | FAMPAS Badalona i la FaPaC

Prensentació del Projecte Migracions | Institut Barres i Ones

Taules de Treball per zones educatives de Primària i d’ESO

Organitzen: FAMPAS Badalona i la FaPaC   | Col·labora: L’independent de Badalona

 

 

Guia de Treball

Benvolgudes i benvolguts,

Per la preparació de la Jornada, us proposem, com a empenta final, una guia de treball per acabar d’ajudar-vos a posar fil a l’agulla, en cas que ho necessiteu.
  D’entrada, cal tenir clar que la jornada tracta sobre planificació en un sentit molt ampli. Fem servir la paraula escolarització per no confondre amb cap de les taules actualment on hi participen les administracions públiques. La intenció és plantejar l’estat actual i extreure propostes de consens per al curt, el mig i el llarg termini. Pel camí, poder encetar aliances i treball de xarxa.

  1. Identificació de problemes: preinscripció i places, construccions, segregació, recursos (humans i materials), relació entre centres.
  2. Disponibilitat de recursos: tenim el què ens fa falta per millorar la situació però no sabem com fer-ne ús? No tenim els recursos? Quins recursos ens farien falta?
  3. Investigació sobre casos d’èxit: sabem d’altres centres i/o ciutats que hagin tingut el mateix problema que nosaltres i ho hagin solucionat? Sabem com ho van aconseguir?
  4. Punts forts: què tenim que ens faci ser forts? Tenim alguna experiència positiva per compartir? Què ens funciona a nosaltres quan tenim dificultats? Tenim experiències positives (i negatives) d’on extreure conclusions? Quines conclusions podem posar en comú?
  5. Plantejament de propostes concretes: com creiem que podem arreglar el problema que tenim? Aquesta proposta pot dividir-se en fases? Quines?
  6. Agents implicats: qui ha de fer què? Com podem intervenir i/o col·laborar? Quins entorns de treball s’han de generar o quins dels existents es poden utilitzar?