FAMPAS Badalona http://www.fampasbadalona.org/fampas/web Estem renovant la pàgina Thu, 14 Jun 2018 13:00:20 +0000 es-ES hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.8 https://i1.wp.com/www.fampasbadalona.org/fampas/web/wp-content/uploads/2015/02/cropped-Logo-Fampas.jpg?fit=32%2C20 FAMPAS Badalona http://www.fampasbadalona.org/fampas/web 32 32 119063372 Deixem en PAU l’escola. http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/deixem-en-pau-lescola/ http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/deixem-en-pau-lescola/#respond Thu, 14 Jun 2018 13:00:20 +0000 http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/?p=3224 Llegeix mes...]]> Avui presentem al Consell Escolar Municipal de Badalona la següent proposta de Manifest de suport a l’escola catalana, conjuntament Junta de Direccions de Primària
Pública i FAMPAS.

 

Docents, directors i directores, FAMPAS i altres agents de la comunitat educativa de Badalona, davant els fets recents de l’institut El Palau de Sant Andreu de la Barca i malauradament també a la nostra ciutat.

 

VOLEM EXPRESSAR

 

  • L’escola catalana és un exemple de respecte i de cohesió per a totes les persones que la composen, sigui quin sigui el seu origen. En aquest sentit es fomenten valors de PAU, COOPERACIÓ, SOLIDARITAT …

No és d’estranyar que després del dia 1 d’octubre i davant les imatges que es van veure en tots els mitjans, l’alumnat de l’institut necessités expressar els seus sentiments. Tampoc és estrany que l’institut donés un espai i un temps perquè aquestes emocions trobessin la forma de compartir-se. Cadascú des de la seva vivència i en cap moment obligat per ningú.

 

  • Per un altre costat, quan qualsevol membre d’una comunitat educativa creu estar en indefensió té la possibilitat de dirigir-se als tutors, directors, consell escolar, ampa…. per exposar qualsevol desavinença. També, en un altre context, es pot utilitzar la via del departament d’educació en els diferents serveis territorials, inspecció, ….

 

  • El que no és correcte, segons el nostre entendre, és utilitzar vies fora de les establertes en pro a la defensa d’uns drets que no han estat vulnerats. I encara menys correcte és utilitzar aquests mestres per a beneficis polítics, com ha fet algun partit.

 

  • L’escola catalana no pot perdre els seus principis, la seva integritat i objectivitat. Algunes famílies van culpabilitzar i denunciar alguns professors pel delicte d’incitació a l’odi, sense haver parlat en cap moment amb l’escola ni haver demanat explicacions a cap dels òrgans competents. L’escola catalana està rebent uns atacs amb finalitats polítiques —- que, en definitiva, ataquen el seu bon fer i el clima de cordialitat que sempre s’hi ha respirat.

 

  • Tots aquests docents estan en aquest moment en una situació d’indefensió per la poca credibilitat que es donen als fets demostrables. La situació és tan greu que aquests professors estan rebent amenaces, difamacions, injúries ja que des d’alguns mitjans de comunicació, partits polítics i representants del govern central s’està ignorant la seva presumpció d’innocència.

 

És per tot això que manifestem la nostra solidaritat amb els docents de l’institut El Palau (Sant Andreu de la Barca) i la repulsa pel tractament rebut per alguns mitjans de comunicació, alguns líders polítics i càrrecs del govern espanyol.

 

Deixem en PAU l’escola.  

 

Badalona, 14 de juny de 2018

]]>
http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/deixem-en-pau-lescola/feed/ 0 3224
Encara no és suficient! Comunicat de Fampas Badalona 3 http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/encara-no-es-suficient-comunicat-de-fampas-badalona-3/ http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/encara-no-es-suficient-comunicat-de-fampas-badalona-3/#respond Mon, 04 Jun 2018 06:08:06 +0000 http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/?p=3218 Llegeix mes...]]> Comunicat de Fampas Badalona, després de la reunió amb el Departament d’Ensenyament

Encara no és suficient! El dèficit estructural de centres públics que pateix la nostra ciutat ha arribat a una situació límit. Des de FAMPAS Badalona fa anys que ho denunciem i vetllem pel dret a l’escolarització en centres públics de primària i ESO de l’alumnat de totes les zones de Badalona. Exigim una educació pública de qualitat, que passa per la defensa de les millors condicions dels centres educatius i de tot el personal que hi treballa.

Aquesta setmana hem dit: PROU!. Ahir ens vam reunir amb la Direcció de Serveis Territorials de Barcelona Comarques. Des de FAMPAS Badalona vam posar tot l’esforç per tal que les persones assistents fossin una representació plural i transversal de tots els agents i les problemàtiques que ens afecten en la gestió concreta de la situació generada per la falta de places púliques. Una delegació de 8 persones, encapçalades per l’alcadessa de Badalona, Dolors Sabater, i la presidenta de FaPaC, Belén Tascón, vam aconseguir extreure compromisos (després de més de tres hores d’intens debat). Hem de destacar la gran feina realitzada per totes les persones assistents, elaborant un discurs de ciutat i sense deixar de banda cap de les parts afectades.

Valorem molt positivament la recuperació de la segona línia a l’Escola Pere de Tera, tot i que lamentem que aquesta provingui de l’Escola Pau Picasso, que enguany no ha tingut demanda per un dels grups que oferia. Treballarem perquè el curs vinent es tornin a oferir les dues línies als dos centres.

No podem celebrar que la solució per les famílies sense plaça de la zona 4 sigui haver d’escolaritzar en grups addicionals a les escoles Jungfrau i Progrés. És evident que es tracta d’un nyap i que obliga a les famílies i al personal docent d’aquests centres a un esforç solidari. La mateixa solidaritat que caldrà mantenir en la lluita per la construcció dels centres veïns, Ventós Mir i Badalona Port. Ara, de manera urgent, cal diagnosticar quines són les necessitats que genera als centres la incorporació d’un nou grup, i exigir que aquestes siguin totalment cobertes. Ens oferim a acompanyar en aquesta feina a les AFA de les escoles Progrés i Jungfrau.

Entomem el repte de treballar per una resposta satisfactòria per les 18 famílies de la zona 6. Per aquest motiu, la coordinació, tant de les AFA de les escoles Lola Anglada i Artur Martorell com del gran grup de Famílies sense Places que s’ha mobilitzat aquests dies, resultarà del tot necessària. Aquesta feina s’haurà de vehicular a través de la Comissió de Garanties d’Admissió, on participem i on traslladarem el resultat d’aquesta feina conjunta.

Lamentem profundament que 35 famílies provinents de centres adscrits no tinguin plaça a l’Institut Júlia Minguell el proper curs. Però el compromís ferm, expressat tant des del Departament d’Ensenyament com de l’Ajuntament de Badalona, d’articular una solució per aquestes famílies de cara a l’any vinent ens encoratja a mantenir aquesta reivindicació i, a l’hora, exigir que es realitzi un ampli estudi de l’oferta de secundària de zona, que permeti implantar solucions per tal que els instituts de la zona absorbeixin de manera equitativa la demanda provinent de centres adscrits.

L’augment sostingut de la preferència de les famílies per l’Educació Pública a Badalona ens obliga a avançar en la tasca de planificació i de definir quins són els nous equipaments necessaris (la seva dimensió i a quines etapes educatives ha de donar cobertura). És evident que cal accelerar la construcció de les escoles Ventós Mir, Badalona Port i Montigalà, i dels instituts Ventura Gassol i Ca l’Arnús. Cal adquirir compromisos i posar dates.

És urgent!

Tenim Dret a la Pública! Defensarem aquest dret!

Seguim treballant per una Educació Pública de Qualitat per a tots i per a totes, de totes i de tots.

 

31 de maig de 2018

]]>
http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/encara-no-es-suficient-comunicat-de-fampas-badalona-3/feed/ 0 3218
Graella de la Diada de l’Educació Pública 2018. La 8a!!! http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/graella-de-la-diada-de-leducacio-publica-2018-la-8a/ http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/graella-de-la-diada-de-leducacio-publica-2018-la-8a/#comments Tue, 13 Mar 2018 16:59:43 +0000 http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/?p=3175

]]>
http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/graella-de-la-diada-de-leducacio-publica-2018-la-8a/feed/ 1 3175
Seguim bategant! | Inscripcions Badalona batec http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/seguim-bategant-inscripcions-badalona-batec/ http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/seguim-bategant-inscripcions-badalona-batec/#comments Tue, 27 Feb 2018 17:53:14 +0000 http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/?p=3153 Llegeix mes...]]> Vols provar?? doncs la setmana del 5 al 9 de març els tallers seran oberts!!! informa´t al teu AMPA!

On? | 5 grups amb la participació de 10 AMPA

  1. Escoles Bufalà, Les Ciències i Planas i Casals |Dilluns de 17h a 18:30h
  2. Escoles Badalona Port, Progrés, Ventós Mir |Dimarts de 17h a 18:30h
  3. Institiu Enric Borràs i Escola Josep Carner |Dimecres de 17:15h a 18:45h
  4. Escola Mercè Rodoreda [Dijous de 17:00h a 18:30h] NOU
  5. Escola Pere de Tera |Divendres de 17h a 18:30h

Si el teu centre encara no participa, pots adreçar-te a contacte@fampasbadalona.org 

Quan? | 1 sessió setmanal. La primera fase del projecte consta de 12 sessions i comença el 5 de març i finalitza el 8 de juny.

Qui pot? | Aquesta activitat estarà oberta a la participació de membres de la comunitat educativa de la zona d’influència del centre, es prioritzaran aquells amb poca oferta d’extraescolars i que al centre no es faci una activitat similar i disposin d’un espai adequat.

Aportació participants | Projecte finançat per FAMPAS i les AMPA participants, no obstant serà necessari que les persones participants facin una aportació económica.

Inscripcions Individuals aportació única trimestral de 30€

Inscripcions familiars aportació única trimestral per persona de 17€

Edat mínima recomanada 8 anys! En cas d’unitats familiars s’acceptaran alumnes més petits

 

 

]]>
http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/seguim-bategant-inscripcions-badalona-batec/feed/ 1 3153
Tres60º | Tertúlia sobre educació 07.02.2018 http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/tres60-tertulia-educacio-180207/ http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/tres60-tertulia-educacio-180207/#respond Mon, 19 Feb 2018 07:27:45 +0000 http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/?p=3125 Tertúlia sobre Educació amb Eduard Giró, Dolors Grande, Sergi Sabater i Dori Plazas, sobre l’educació a les escoles i les noves alternatives educatives.

play

Prem aquí, i visualitza l’extracte del programa

 

 

 

 

]]>
http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/tres60-tertulia-educacio-180207/feed/ 0 3125
Campanya “Matricula’t a la Pública” http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/campanya-matriculat-a-la-publica/ http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/campanya-matriculat-a-la-publica/#respond Wed, 14 Feb 2018 07:08:53 +0000 http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/?p=3116 Llegeix mes...]]> Campanya ‘Matricula’t a la pública’

http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/matriculat-a-la-publica/

Benvolgudes i benvolguts,

Com ja és habitual, des de FAMPAS, amb intenció de donar visibilitat a l’escola pública, hem preparat material de difusió per a la preinscripció al curs 2018-19. Us convidem a compartir-ho als vostres espais web i que el feu arribar a les famílies del vostre centre així com a aquelles que s’adrecen a les escoles per demanar informació.

De nou es tornarà a realitzar una xerrada, com altres anys, on s’abordaran els detalls tècnics del procés de preinscripció i s’informarà de possibles novetats (notícia)

La xerrada comptarà amb les ponències de Pilar Relaño, cap de l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) de l’Ajuntament de Badalona i una persona professional de la inspecció de la Comissió de Garanties d’Admissió de Badalona del Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

XERRADA INFORMATIVA PREINSCRIPCIÓ P3 i ESO
15 de març de 17.30 a 19h 
Lloc: Centre Cívic de La Salut.

A continuació trobareu tríptic de la campanya, així com cartells amb les dates de portes obertes per zones i de la xerrada informativa de la preinscripció.

[Tríptic.PDF]

]]>
http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/campanya-matriculat-a-la-publica/feed/ 0 3116
Dia Internacional de la Ciutat Educadora http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/dia-internacional-de-la-ciutat-educadora/ http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/dia-internacional-de-la-ciutat-educadora/#respond Tue, 28 Nov 2017 15:14:18 +0000 http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/?p=3011 Llegeix mes...]]> El dijous 30 de novembre és el Dia Internacional de la Ciutat Educadora. Badalona es va adherir al 1990 a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores i a la seva Carta de 20 compromisos envers l’impuls educatiu de la ciutat.

L’acte de celebració tindrà lloc a l’auditori del Conservatori Professional de Música de Badalona (carrer del Pare Claret, 2) i començarà a les 18:00h amb la conferència Badalona ciutat educadora: principis i reptes a càrrec de Joan Manuel del Pozo, filòsof, síndic de la Universitat de Girona i exconseller d’Educació i Universitats. A partir de les 19:30h s’hi farà una breu cloenda musical a càrrec d’alumnes del Conservatori.

FAMPAS col··laborem en la promoció d’aquest acte, juntament amb el Consell Escolar Municipal i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona, continuant així amb la nostra voluntat de treball coordinat amb totala la comunitat educativa de la ciutat. Confiem que s’assoleixin les intencions expressades en el Manifest d’aquest Dia Internacional de la Ciutat Educadora.

Destaquem:

“En aquest sentit, des del govern local, convidem la comunitat educativa, el teixit associatiu i la societat civil en el seu conjunt a unir esforços per fer efectiu el Dret a la Ciutat Educadora: una ciutat en què prevalgui la inclusió i la igualtat d’oportunitats, la justícia social, l’equitat, la diversitat; una ciutat lliure de tot tipus de violència, que promogui la democràcia participativa, la convivència entre diferents cultures, el diàleg entre generacions, l’empatia, la cooperació, etc. Aquesta ambició respon als principis recollits en el nostre full de ruta: la Carta de Ciutats Educadores.”

Us animem a fer difusió de l’acte i a assistir-hi, prèvia confirmació d’assistència al Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona.

]]>
http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/dia-internacional-de-la-ciutat-educadora/feed/ 0 3011
Mapa Escolar | Manca de places a secundària http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/mapa-escolar-manca-de-places-a-secundaria/ http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/mapa-escolar-manca-de-places-a-secundaria/#respond Wed, 22 Nov 2017 07:30:45 +0000 http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/?p=2985 Llegeix mes...]]> El passat dia 7 de novembre vam celebrar la primera assemblea del curs 2017-18 de FAMPAS Badalona, canviant el format habitual. A les 18.30 h, prèviament, vam convocar una reunió informativa per la presentació de la previsió de places per a secundària, considerant les preinscripcions al curs 2017-18 i la previsió pels següents sis cursos. A la reunió van assistir diferents AMPA de Badalona, així com associacions de veïns i persones interessades en el tema.

Les dades per a elaborar aquesta presentació provenen de l’informe d’escolarització pel curs 2017-18 de l’Ajuntament de Badalona, presentat al Consell Escolar Municipal, i de la Comissió de Garanties d’Admissió. S’ha tingut en compte que en l’oferta real que els instituts ofereixen es reserven una sèrie de places per a repetidors i que s’ha de garantir a tot l’alumnat matriculat a centres públics de primària una plaça en un centre públic de secundària, amb els criteris de zona d’escolarització i centre adscrit.

Paral·lelament, s’ha tingut en compte la previsió d’ampliacions d’una línia (30 alumnes) al Institut Barres i Ones, que actualment ja te mòduls, i al Institut La Llauna, una vegada terminades les obres de la tercera planta. També s’han comptat dues línies al Institut Ca l’Arnús, malgrat que actualment l’alumnat de la primera promoció d’aquest centre està escolaritzat en aules de l’escola Lola Anglada i, de moment, es desconeix la planificació de la Generalitat al respecte.

L’oferta real de places per a la preinscripció durant el curs 2017-18 és de 1.218, mentre que el número d’alumnat esperat és de 1.271, amb el resultat d’una mancança de 53 places, que s’incrementaran cada curs fins arribar a un pic de 188 places a la preinscripció del curs 2019-20. Tot això sense tenir en compte que, tal i com recomana el Síndic de Greuges al seu informe sobre Segregació Escolar, s’hauria de preveure mantenir places lliures a tots els instituts per tal de garantir la distribució equitativa de la matrícula viva o altres situacions inesperades que es puguin produir. 

Les zones educatives amb major número d’alumnat sense plaça serien la zona 1 (La Salut), la zona 2 (Llefià) i la zona 4 (Centre).

Des de FAMPAS Badalona plantegem una crida a col·laborar de forma zonal entre les diferents AMPA dels centres de primària i secundària afectades, per tal de poder arribar a un consens en la manera més efectiva i desitjada de resoldre el problema.

Al mateix temps, des de FAMPAS reivindiquem que s’ha de garantir a tot l’alumnat matriculat a un centre públic de primària una plaça en un centre públic de secundària, cobrint els criteris de zona i adscripció sense forçar la capacitat dels centres i amb els recursos i infraestructures adequats. També reivindiquem la manca de previsió per part d’Ensenyament quant a l’adequació i a la construcció necessàries per assolir aquesta garantia. Alertem, també, sobre l’Institut Baetulo que actualment no ofereix batxillerat (aquest cas està citat explícitament a l’informe del Síndic de Greuges sobre Segregació Escolar).

Durant aquesta presentació vam posar de manifest l’existència de casos particulars complicats i casuístiques complexes als centres, que s’hauran d’anar estudiant i valorant. També vam observar que segueix havent un desconeixement del funcionament del procés de preinscripció i les adscripcions de centre per a secundària, raó per la qual FAMPAS Badalona seguirà proposant la xerrada informativa habitual prèvia al procés de preinscripció, per tal de poder resoldre tots aquests dubtes.

 

Recull PREMSA

Teleb | SETDIES | 11.11.2017 | Mapa Escolar

El Punt Avui | Marta Membrives | 16.11.2017

Badalona alerta del dèficit de places escolars de secundària

http://www.elpuntavui.cat/societat/article/16-educacio/1282897-badalona-alerta-del-deficit-de-places-escolars-de-secundaria.html

 

Línia Nord edició Barcelonès Nord | Andreu Merino | 16.11.2017

Dèficit de 53 places de secundària pel curs que ve

 

 

]]>
http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/mapa-escolar-manca-de-places-a-secundaria/feed/ 0 2985
Orgull d’Escola Pública http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/orgull-descola-publica/ http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/orgull-descola-publica/#comments Thu, 16 Nov 2017 08:00:07 +0000 http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/?p=2957 Llegeix mes...]]> “L’escola pública catalana és laica, integradora, oberta i plural. NO DISCRIMINA per raons de sexe, creences, llengua, raça, extracte social o capacitat. LA IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA és una eina de COHESIÓ SOCIAL.”

Així comença el vídeo que estrenen les comunitats educatives de les 33 Escoles Públiques d’Infantil i Primària de Badalona, amb la col·laboració de FAMPAS Badalona, avui simultàniament a les webs de cada centre.

El vídeo és un catàleg d’aquells valors compartits com la coeducació, la solidaritat, el respecte o la responsabilitat, entre d’altres, i que fonamenten la pràctica educativa de cada centre, cadascun amb les seves particularitats.

Pensem que és un bon moment per a recordar al conjunt de la societat que les nostres comunitats educatives generen cooperació, col·laboració i confiança, elements imprescindibles per tal que la relació escola – família – societat funcioni en la mateixa direcció.

Creiem que val la pena fer difusió d’aquest missatge entre tots (#OrgulldEscolaPública)

]]>
http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/orgull-descola-publica/feed/ 9 2957
Defensa de l’Escola Catalana i els seus professionals http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/defensa-de-lescola-catalana-i-els-seus-professionals/ http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/defensa-de-lescola-catalana-i-els-seus-professionals/#comments Thu, 19 Oct 2017 15:14:58 +0000 http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/?p=2920 Llegeix mes...]]> Avui presentem al Consell Escolar Municipal de Badalona, en nom de Badalona es Mou la següent proposta en desfensa de l’Escola Catalana i els seus professionals.

 

Proposta de declaració sobre l’escola catalana i els seus professionals

El passat 10 d’octubre la Junta central de directors de centres públics de Catalunya publicava un comunicat per a mostrar la seva indignació pels fets del dia 1 d’octubre, així com per les declaracions d’Alfonso Guerra i de José Bono acusant el sistema educatiu de Catalunya d’adoctrinament dels nens contra Espanya, fins i tot en l’odi a Espanya.

Posteriorment, el dia 14 d’octubre, Xavier García Albiol (Diputat al Parlament de Catalunya i regidor de l’Ajuntament de Badalona) va fer les següents declaracions acusant l’escola pública catalana d’adoctrinar els nens i nenes en l’odi:

No pot ser que a la majoria de l’escola pública de Catalunya i especialment en determinats territoris de la Catalunya interior en comptes d’ensenyar als nens se’ls eduqui per odiar Espanya.”

Finalment, el Consell Escolar de Catalunya va aprovar el passat dia 17 un comunicat en defensa del model educatiu de l’Escola Catalana i de rebuig a aquestes declaracions, que només poden ser fetes des de la ignorància o la mala fe.

Avui, demanem al Consell Escolar Municipal (CEM) que subscrigui íntegrament els comunicats de la Junta central de directors de centres públics de Catalunya i del Consell Escolar de Catalunya.

Així mateix, degut a que Garcia Albiol encara manté el càrrec de regidor, les seves declaracions ens impliquen directament, ens avergonyeixen especialment i afecten greument la bona imatge de la nostra ciutat.

Per tant, sol·licitem també que el CEM exigeixi una rectificació pública, que esvaeixi qualsevol tipus de dubte sobre la qualitat del model educatiu català, els seus professionals i la comunitat educativa en general.

 

ANNEX:

Podeu llegir els Comunicats de la Junta central de directors de centres públics de Catalunya (10/10/2017) i del Consell escolar de Catalunya (17/10/2017) en el següent enllaç:

http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/303569/ca/comunicat-junta-central-directors-centres-publics-catalunya.do

http://consellescolarcat.gencat.cat/ca/detall/noticia/comunicat_17oct

 

Badalona, 19 d’octubre de 2017

]]>
http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/defensa-de-lescola-catalana-i-els-seus-professionals/feed/ 1 2920